logo site în format text 'totul despre cafea'

International Coffee Day – Ziua Internațională a Cafelei

De ce Ziua Internațională a Cafelei?

Poate ați crezut că este normal să existe o Zi Internațională a cafelei, într-o vreme în care multe lucruri, ba chiar foarte multe lucruri, au o astfel de zi.
Ei bine, este adevărat că există, dar nu de mult. Statele Unite celebrează cafeaua încă din 2013 – după unii chiar din 2009 – sub forma Zilei Naționale a Cafelei.

În 2014, Organizația Internațională a Cafelei a decis să celebreze Ziua Internațională a Cafelei în fiecare an pe 1 octombrie, prima data fiind sărbătorită in 2015, la Milano.
Ziua Internațională a Cafelei este sărbătorită pe 1 octombrie a fiecărui an.

Este încă o ocazie pentru sutele de milioane de băutori de cafea de a-și împărtăși dragostea pentru licoare și de a recunoaște eforturile a milioane de fermieri al căror trai depinde de cultivarea acestei plante cu fructele ei prețioase. Da, ați auzit bine, sute de milioane. Numai în Statele Unite, liderul pieței de consum, sunt peste 150 de milioane de băutori, cu un total de 400 de milioane de cești, zilnic!

Ziua internațională a cafelei scoate in evidență, de asemenea, lunga istorie a băuturii. Proprietățile boabelor de cafea pare să fi fost descoperite pentru prima dată în Etiopia. Povestea spune că un păstor de capre din secolul al IX-lea a observat efectele lor stimulatoare asupra caprelor sale și a început să experimenteze.

Consumul de cafea a fost popularizat inițial în lumea arabă în jurul secolului al XV-lea, răspândindu-se în Asia, apoi în Italia. Ulterior s-a răspândit în Europa și în America – și în cele din urmă în ceașca ta de cafea. Cafeaua este una dintre cele mai mari culturi din lume astăzi.
Deci, atunci când beți cafeaua astăzi, savurați-i gustul negru și plin și gândiți-vă la povestea ei, dar, mai ales, bucurați-vă de ea.

Cum să sărbătorim Ziua Mondială a Cafelei?

Fără îndoială, Ziua Internațională a Cafelei poate fi sărbătorită în cel mai bun mod cu o ceașcă delicioasă de cafea! Există atât de multe tipuri diferite de cafea pe care le puteți încerca. Puteți încerca diferite rețete de cafea. Puteți alege din specialități precum latte, cappuccino, american și multe altele! De ce să nu folosiți Ziua Internațională a Cafelei pentru a încerca o cafea specială din altă țară, cum ar fi cafeaua cipriotă? Multe țări au un mod unic de a pregăti această băutură, deci este întotdeauna distractiv să încerci ceva nou.

De asemenea, puteți planifica un eveniment sau doar o întâlnire în cinstea Zilei Internaționale a Cafelei, asigurându-vă că sprijiniți industria și mijloacele de trai ale milioane de oameni care depind de această cultură.

Ultimele articole