logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

„Caffeinated” – fiecare ceasca are povestea ei

„Caffeinated”, un documentar ce exploreaza calatoria pe care o parcurge cafeaua de la samanta la ceasca, isi va face debutul  la Festivalul de Film International Santa Barbara, California, pe 31 ianuarie.

Producatorii documentarului, Solanki si Nguyen, lucreaza la ultimele detalii ale filmului, care a fost construit in jurul a peste 160 de interviuri cu persoane de pe tot Globul, ce lucreaza cu…cafea. Initial propusesera sa viziteze doar cateva orase principale din Statele Unite pentru a intervieva producatori de cafea, in incercarea de a arata oamenilor procesul prin care cafeaua trece de la fermieri la ei in cesti. Proiectul a luat amploare, iar Solanki si Nguyen au ajuns prin toate coltisoarele lumii, intervievand oameni din mai multe orase din Statele Unite, Europa si Asia.

„Produsul final reprezinta cam o optime din ce am filmat”, a declarat Nguyen, care a crescut band cafea vietnabeza si a lucrat o perioada de timp ca bartender in Los Angeles, pentru a se pregati pentru film. „E greu sa lasi la o parte tot materialul ala”.

Documentarul nu ne arata doar povestea cafelei si cum se transforma ea de la samanta  la licoarea datatoare de energie, ci exploreaza si alte subiecte  precum grija producatorilor pentru nevoia de a se adapta noilor conditii climatice si lupta fermierilor cu saracia si conditiile precare de lucru.

Solanki si Nguyen planuiesc ca dupa festivalul de la Santa Barbara, „Caffeinated” sa ajunga in toate tarile din lume, spre un public mai larg.

caffeinated_poster

Ultimele articole