logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre cafea

Totul a inceput cu…

  1. Capre care dansau. Legenda spune ca efectele cofeinei au fost prima oara remarcate de catre pastorii etiopieni cand au observat caprele „dansand” energic dupa consumarea fructelor de cafea!
  2. La inceputuri cafeaua era…mancata si nu bauta. Pe vremuri triburile din Africa amestecau boabele de cafea cu bucati de grasime, formand mingiute de enegie pe care le consumau inainte de a pleca la lupta.
  3. Islamismul a contribuit considerabil la cresterea consumului de cafea. In timp ce religia interzicea consumul de alcool, tot mai multa lume se refugia in consumul de cafea.
  4. Aproape toata cafeaua din lume creste in „Centura de Boabe”. „Centura de Boabe” este zona dintre Tropicul Cancerului si Tropicul Capricornului, Hawaii fiind singurul stat din Statele Unite unde se creste cafea.
  5. In 1675 Regele Angliei a interzis functionarea cafenelelor, pe motiv ca in aceste locuri oamenii se puteau intalni sa „conspire” impotriva lui.
  6. 70 % din populatia Globului consuma cafea Arabica, care are o aroma mult mai fina si mai usoara. Restul de 30 % consuma cafea Robusta, care este mai amara si mai puternica, dar care contine cu 50 % mai multa cofeina decat cafeaua Arabica.
  7. Cafeaua creste in…copaci. Mai exact, in arborii de cafea, care pot atinge inaltimi de 10 m, dar in fermele unde cresterea arborilor este controlata, sunt tunsi pana la o inaltime de aproximativ 3 m.
  8. Bobul de cafea este defapt o samanta, ce se dezvolta in interiorul fructului de cafea, care este de culoare rosie aprinsa.
  9. Cafeaua al doilea cel mai comercializat produs din lume. Primul este petrolul. Se pare ca rasa umana are o preferinta deosebita pentru lichide inchise la culoare!
  10. George Washington a inventat cafeaua solubila. Nu chiar…insa nessul chiar a fost inventat de un barbat cu acelasi nume in 1906.coffee-belt

Ultimele articole