logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Direct din Dublin, cea mai buna reteta de cafea irlandeza din lume!

Presupunem ca cea mai buna Irish Coffee se gaseste fara indoiala in Irlanda! Desi aceasta bautura a devenit faimoasa in San Francisoi la Buena Vista Cafe in anii ’50, dupa ce o reteta a fost „importata” de catre editorul Chronicle Stanton Delaplane, totusi, reteta este intr-adevar o inventie a irlandezilor.

Asociatia National Standards din Irlanda a publicat in 1988 un tratat de sase pagini relativ la standardele la care trebuie facuta cafeaua irlandeza, cu scopul de a ajuta consumatorii sa identifice minusuri fie in calitatea sau cantitatea ingredientelor, fie in metoda de preparare a Irish Coffee, pentru ca aceasta sa nu aiba efecte neplacute. Tratatul scoate in evidenta  standardele de calitate pentru ingredientele de baza: cafeaua, whiskeyul irlandez si frisca.

Ca un tribut, Festivalul Dublin Whiskey a lansat saptamana aceasta o competitie numita Best Irish Coffee la Muzeul Irlandez al Whiskeyului. Zece dintre cei mai experimentati barmani au mers in finala, iar castigatorul a fost Tom Stafford de la Vice Coffee Inc.

Tom-Stafford-Vice-Coffee-Inc-Images-by-Valentina-Alvarez

Ultimele articole