logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

6 minciuni vehiculate despre cafea

mituri-cafea-1024x550 Peste tot în lume, cafeaua are temple ei – în aeroporturi, în gări, la colțuri de stradă și la fiecare dintre noi acasă. Cu toții avem un loc al ei, mare sau mic, pentru bucuria noastră sau a vizitatorilor. Unii spun că este ca un drog, alții o cataloghează drept o plăcere plină de avantaje. Cum este ea de fapt? Părerile sunt împărțite, dar balanța înclină spre bine.

Oficial, în ciuda tuturor miturilor negative despre cafea, tot mai multe studii medicale ne arată că aromata cafea are numeroase beneficii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Așadar, iată câteva minciuni vehiculate despre cafea, pe care să le arăți și prietenilor tăi…

Cafeaua provoacă insomnie!
FALS De fapt, cofeina dispare din organism mai repede decât crezi. Mai exact, în 4-6 ore. Așa că, nu da vina pe cafea pentru insomnii, decât dacă o bei chiar înainte de culcare. So, pentru un somn liniștit, optează pentru un cappucino, un latte machiato sau un caffe latte. Plăcerea există, iar somnul va fi unul liniștit.

Cafeaua te predispune la boli
Nu Nu și iar NU! Cafeaua are numeroase beneficii pentru sănătate! – Reduce riscul de a dezvolta boala Parkinson – Ajută memoria pe termen lung – Reduce riscul de îmbolnăvire cu diferite tipuri de cancer – Reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 … și multe altele!

Cafeaua te agită
OPUS! Cafeaua te face mai fericit! Un studiu arată că oameni care beau mai mult de patru cești de cafea pe zi sunt mai puțin predispuși la depresie. Nu ne înțelege greșit! Intoxicația nu e ok, însă o cafea dimineața te înviorează, la prânz, te revigorează, iar după amiază, te relaxează. Restul… sunt de socializare!

Cafeaua te trezește din beție
Bând cafea nu vei scăpa de mahmureală, dar, în schimb, îți poți recupera ficatul deteriorat de alcool. Un studiu realizat la Universitatea din Southampton din Marea Britanie spune că patru cești de cafea pe zi scade riscul de ciroză hepatică cu 44%. Explicația ar fi că, pe lângă cofeină, mult iubita cafea conține numeroase ingrediente active (acid clorogenic, caveol și cafestol), agenți oxidativi și antiinflamatori, care oferă protecție împotriva fibrozării ficatului.

Cafeaua dăunează gravidelor
Sigur ai auzit că femeile gravide ar trebui să evite cafeina, ca să nu agite fătul. Este un îndemn pe care toate gravidele și soții/prietenii acestora l-au cam învățat pe de rost… Ei bine, nu-i întru-totul corect. La fel ca la aproape orice alt lucru pe care îl fac, femeile gravide pot consuma cofeină cu moderație.

În timpul sarcinii, multe femei se confruntă cu modificări ale gustului și nu pot bea ceai sau cafea. Pentru cele care se mai pot bucura, însă, de ele, mulți medici și cercetatori sunt de părere că un consum zilnic de cafea, în cantități moderate, nu va avea efecte adverse asupra evoluției sarcinii sau a sănătății copilului. Așa cum nu o are nici ciocolata!

Cafeaua provoacă dependență
O cafea curată, de calitate, nu provoacă dependență! Lipsa consumului de cofeină te-ar putea face mai somnoros sau ți-ar putea da o durere de cap, însă cafeaua nu îți amenință sănătatea fizică sau socială, așa cum o face dependența de droguri. Cu ajutorul cafelei te relaxezi, socializezi, te energizezi și, totodată, te protejezi de numeroase boli. Așadar, continuă să bei cafea bună și vei fi fericit și sănătos.

Ultimele articole