logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Record de cafeina! Cea mai tare cafea din lume, servită pe propriul risc

Cafea-tare Vrei să nu mai dormi cu nopțile? O cafenea din Austria pare să fi găsit rețeta perfectă pentru studenții aflați în sesiune: o doză șoc de cofeină, aproape fatală celor slabi de inimă. Cafeaua „Ass Kicker”este servită la Viscous Cafe din Adelaide, Australia, și conține echivalentul de cafeină a 80 de cești standard de o-Joe (un amestec puternic de java + moca, apărut secolul al 19-lea, prin 1920). Ea este preparată din patru espresso, amestecate cu două tipuri de cafea infuzată la rece și puţin lapte.

Aproape fatală
Cafeaua poreclită „Ass Kicker” a fost făcută inițial pentru o asistentă medicală, ce trebuia să reziste unei ture mai lungi. Femeia a consumat băutura de-a lungul a două zile și a stat trează trei zile. Proprietarul Viscous Café, Steve Benington, a recunoscut că „scăzut un pic” doza de cofeină a băuturii, iar acum ea este vândută în local, însă cu avertismentul că nu este recomandată celor cu probleme cardiace sau tensiune arterială crescută.

Adrenalină cu gust de caramel
Se pare că băutură are un gust dulceag, ce duce mai mult spre caramel decât spre cafea, și este făcută pentru a fi consumată pe o perioadă lungă de timp, spune proprietarul cafenelei, cu mențiunea că aceasta „îți ridică nivelul de adrenalină și ți-l menține sus, la punctul maxim, chiar și câteva zile, lăsându-te să-ți revii treptat.” Atenție, însă. Pentru cei care-și doresc un șoc instant de cofeină, „Ass Kicker” nu este tocmai ideală. Cofeina din această cafea nu este eliberată toată deodată pe loc, ci își face efectul treptat, tocmai pentru a-ți menține organismul activ pe o perioadă mai lungă de timp. Tocmai de aceea se bea încet, pe parcursul mai multor ore.

5 grame de cofeină – „un mod serios de resuscitare”
„Combinând timpul minim de consum și eliberarea lentă de cafeină rece obții o durată mare de funcționare, prin energie susținută”, a spus Benington. În timp ce unii consideră această cafea „un mod serios de resuscitare”, alții spun că ea ar putea reprezenta un risc serios pentru sănătate dacă este consumată prea repede sau de cei cu tensiune arterială crescută.

Pentru un adult sănătos, 18 de grame de cofeină consumate într-o oră-două este considerată a fi fatală. O cafea mare „Ass kicker” conține cinci grame de cofeină și se recomandă a fi consumată pe parcursul a trei-patru ore. Aceasta este cafea cu cel mai mare conținut de cofeină din lume, iar Bebington este mândru de asta, precizând că „unii oameni o iubesc, iar alții se simt dărâmați din cauza ei, însă este totul este în numele de distracției.” Tu ai încerca-o?

Ultimele articole