logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cum să prepari Coffeetini (Espresso Martini)

Coffeetini-mare

Până la pariția lui James Bond, Martini era considerată o băutură tare. La urma urmei, era preparată aproape în întregime din lichior tare. Ei bine, undeva între anii 80 sau 90, când James Bond a început să se afișeze tot mai des cu această băutură, s-a născut modernul Martini, un pic mai soft. Cu toate acestea, dacă este preparat corect, „Coffeetini” sau „Espresso Martini” poate fi atrăgător pentru ambele sexe. Rețeta încă mai are tărie – nu ca Martini-ul original, însă gustul încă a rămas respectabil.

Înainte de a vă prezenta rețetele de Martini, să punem la punct câteva detalii. Vodca sau Gin? Categoric Vodka. Ginul e bun, dar nu ideal în combinație cu cafea. Ce fel de vodcă? Folosește o Vodka adevărată, premium, cum ar fi Vodka 619. Pentru Martini, evită Vodca infuzată. La această băutură, cafeaua trebuie să fie steaua principală.

Rețete:

Classic Coffee Martini:

  • 50ml vodca Grey Goose (sau alta de calitate superioară)
  • 35 ml lichior de cafea
  • 1 shot (25ml) de espresso
  • Gheață

Se toarnă vodca, lichiorul de cafea și espresso într-un agitator cocktail. Se umple paharul de martini cu gheață, pentru a se răci, și apoi se umple shaker-ul cu gheață. Puneți capacul shaker-ului, închideți-l bine și agitați-l cu putere timp de un minut. Vrei ca gheața să se spargă în timpul zguduielii, pentru a răci bine lichidul la bază și a se forma spumă în partea superioară a shaker-ului. Se strecoară băutura și se toarnă într-un pahar Martini. OPTIONAL: Se decorează cu o lămâie sau coajă de portocală. De asemenea, poți adăuga sirop de zahăr în amestecul lichid, dacă vrei să-l îndulcești un pic.

Vanilla Cream Martini

  • 50ml vodca Grey Goose (sau alta de calitate superioară)
  • 1 shot (25ml) de espresso sau -2 lingurițe de cafea instant, amestecată cu 1/2 cană de apă
  • 1/2 Cupa de frișcă groasă
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • 2 lingurițe de zahăr brun

Amestecă frișca cu zahărul și cu vanilia, până când crema prezintă vârfuri rigide. Pune gheață într-un shaker, toarnă espresso-ul sau amestecul de cafea peste ea, apoi pune și vodca. Agită tare shaker-ul cel puțin 1 minut. Strecoară băutura și toarn-o într-un pahar de Martini. La final, pune frișca… pentru design! OPTIONAL: Unge marginea paharului cu vodcă, apoi pune paharul cu gura în jos, într-un bol de zahăr. Peste frișcă, poți pune 2 sau 3 boabe de cafea sau un strop de sirop de cafea.

Creamy Dark Chocolate Martini:

  • 1 shot (25ml) de espresso sau 1-2 lingurițe de cafea instant, amestecată cu 1/2 cană de apă
  • 15 ml de Vodka Premium
  • 28 grame de cremă de cocolată neagră

Espresso-ul sau amestecul de cafea instant se toarnă într-un shaker cu gheață, apoi se pune vodca și crema de cacao. Agită shaker-ul cu putere cel puțin 1 minut, apoi strecoară băutura și toarn-o într-un pahar Martini. OPTIONAL: Pune pe marginea paharului și niște bucăți mari de ciocolată neagră. De asemenea, rade puțină ciocolată neagră deasupra băuturii, pentru un efect și mai delicios. Dacă ți se pare prea multă ciocolată neagră, poți opt apentru sirop de zahăr.

Concluzie: Nu-ți fie teamă să combini rețetele de mai sus a experimenta sau chiar combina unele ingrediente ale acestora. Există nenumărate moduri de a face un Espresso Martini sau Coffeetini… așa că, experimentează! Have some fun!

Ultimele articole