logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cafenele impresionante din jurul lumii

cafelene-interesante-pp O cafea bună, de calitate, se bea întotdeauna într-o cafenea cu stil. Iar dacă te afli și în vacanță, atunci cafeneaua în care intri, chiar și pentru 15 minute, trebuie să fie cu adevărat impresionantă. Aroma băuturii, entuziasmul vacanței și cele câteva minute de respiro, în fața unei cafele bune, sunt deliciile unui moment special, dedicat ție, pe care sa-l repeți cu fiecare ocazie. Motiv pentru care, am adunat laolaltă câteva cafenele impresionante din jurul lumii, pe care le-am testat în vacanțele noastre. Veți dacă în lista noastră găsești și următoarea ta destinație. Dacă da, nu rata cafeneaua recomandată!

Moonside Brutarie & Café – California
604 Main Street, Portul Semilună, California
Pe o stradă plină de brutării, Moonshine se remarcă prin gust tradiționalism și confortul amenajării. Este locul în care găsești o pâine artizanală unică, pizza pe lemne, supe de casă, covrigi și, bineînțeles, cafele de top! Avantajul său major: o zonă interioară de relaxare, cu grădini Trompe l’oeil. Relaxează-te și savurează!

Caffe Hemingway – Florența
10 Piazza Piattellina, Florența, Italia
O felie de tort din morcov, o frumoasă ciocolată „dolce” în straturi și un ceai de mentă… Nu este cel mai bun loc pentru a scăpa de kilograme în plus, dar sigur te face fericit! Caffe Hemingway este una dintre cele mai apreciate cafenele din Florence (vorbim de localnici și pasionați de cafea), unde ai ocazia nu doar să-ți savurezi în liniște băutura, ci să te întreții cu localnici.Ce loc mai bun de a afla diferite ponturi despre oraș?

CAFÉ Landtmann – Viena
4 Universitätsring, Viena, Austria
Fondată în 1873, această cafenea vieneză elegantă i-a cucerit pe Sigmund Freud (se presupune că era cafeneaua lui preferată) și Marlene Dietrich. Iar astăzi continuă să fie considerată una dintre cele mai vizitate și apreciate cafenele din Viena. Ajuns în Viena într-un city-break, un sejur de primăvară sau pentru Piețele de Crăciun, oprește-te pentru câteva minute la această cafenea și bucură-te de aroma tipic vienă a supelor calde și a ștrudelelor cu mere. V afi o experiență pe care o vei tot repeta în vizitele tale prin Viena.

Café De Oude Wester – Amsterdam
2 Rozengracht, Amsterdam, Olanda
Atmosferă grea, nivelul decibelilor foarte scăzut, iar decorul de lemn… atât reconfortant și primitor. Cienții acestei cafenele fie sunt localnici, care-și citesc ziarul savurând savurând un cappuccino, fie turiști, ca noi, care doar au vizitat Casa Annei Frank – care se află imediat după colț – și au nevoie de un moment de respiro. Café de Oude Wester este o oprire perfectă după un cuplu emoțional ce pune în perspectivă tot ce știm despre atrocitățile celui de-al Doilea Război Mondial. Aceasta a fost scena întâlnirilor naziste, iar pereții ei ascund multe secrete auzite de-a lungul anilor. Zâmbetele calde ale personalului și aromele emanate din bucătărie sunt o primire călduroasă, care readuce în secolul 21.

Grand Café Orient – Praga
19 Ovocný Trh, Praga, Republica Cehă
Grand Café Orient din Praga este singurul spațiu cubist-proiectat din lume. Acesta ocupă primul etaj al casei Madonei Negre, proiectat în 1911 de arhitectul modernist Josef Gočár. Renovată în 2005, cafeneaua este extrem de spațioasă și deține felinare originale din alamă, umbrite de mătase, și un bar-bufet acoperit cu marmură. Clienții găsesc în meniu tradiționala șuncă de Praga și ștrudel cu mere, apoi sunt invitați să față o vizită Muzeul Cubismului Ceh, aflat la etaj.

Caffè Florian – Veneția
56 San Marco Piazza, Venetia, Italia
Ziua, Piața San Marco din Veneția este o avalanșă copleșitoare de turiști, însă, odată ce soarele apune, vei fi surprins de calmul și romantismul care acaparează întreaga zonă. Pe măsură ce mulțimile se îndepărtează, iar agitația se domolește, oprește-te la Caffè Florian, pentru un sfârșit de zi relaxant. Deschis în 1720, aceasta este cea mai veche cafenea din Italia și oferă saloane frescoed și aurite ornate, o zonă de relaxare în aer liber, orchestră și cântăreți live, alături de o priveliște unică de fundal: Bazilica San Marco.

Alfama – Lisabona Portugalia
Unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi când te afli în Lisabona este Belmonte Cultural Club Cafe. Un spațiu de inspirație de artă, cu cărți și cafele generoase, aflat alături de Palacio Belmonte, imposibil de ratat. Belmonte Cultural Club Café este unul dintre locurile în care chiar simți confortul de acasă. Personalul este prietenos, servirea este rapidă și plăcută, iar calitatea cafelei alături de o carte bună sunt un duo care nu poate fi înlocuit cu niciun alt tip de relaxare. După ce treci printr-o experiență marca Belmonte Cultural Club Café sigur vei deveni fanul acestei cafenele.

LES DEUX Magots – Paris
6 Place Saint-Germain Des Près, Paris, Franța
Din lista noastră lu putea lipsi Parisul. O parte-capcană turistică, o parte o iubită cafenea, Les DeuxMagots este un loc minunat de vizitat cel puțin o dată. Cafeneaua este renumită printre scriitori, care iubesc să-și petreacă cea mai mare parte din zi la mesele sale, savutând o cafea și așternând pe foaie idei gata să fie publicate. Intelectualii, cum ar fi Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre și Ernest Hemingway au trecut pragul acestei cafenele. De asemenea, ea a fost vizitată și de Albert Camus si Pablo Picasso. În ciuda clientelei sale selecte, cafeneaua are prețuri decente. Aici poți servi un mic dejun, la prețuri rezonabile, o cafea și o cocolată caldă. Însă., cel mai bun divertisment este să privești lumea de la fereastra sa călduroasă.

Café Majestic – Porto
112 Rua Santa Catarina, Porto, Portugalia
Rua Santa Caterina este cea mai importantă stradă comercială in Porto. O stradă pietonală, închisă tradicului rutier. De-a lungul RuaCaterina vei găsi Mercado Bolhão, o piață plină de viață, cu multe magazine, restaurante și cafenele. Una dintre cafenele este eleganta Majestic Café, înființată în 1921. Ea a fost locul de întâlnire preferat al artiștilor și scriitorilor. O perioadă, ea a fost abandonată de aceștia în favoarea iubitorilor de cea, însă, din1994, a revenit la perioada sa de glorie, devenind una dintre cele mai faimoase cafenele din Porto. Pe lângă cafele de calitate, aici vei putea savura și produse de patiserie.

Le Café Van Gogh – Arles
11 Place Du Forum, Franța
O dată cunoscut sub numele de Cafe Terrace, Le Café Van Gogh este locul plin de culoare. O culoare dată de picturi celebre, printre care și Place du Forum din Arles, Van Gogh, septembrie 1888. Deschisă și astăzi, Cafe Van Gogh, este un loc mic minunat mic pentru a savura espresso și a te întreține cu oameni de cultură.

Paszkowski – Florența
35 Piazza Della Repubblica, Florence, Italia
Interiorul istoric al cafenelei Paszkowski a fost fondat inițial în 1848, în ceea ce este acum Piazza dellaRepubblica, din centrul orașului Florența. Un loc minunat pentru a te opri pentru o ciocolată caldă, un espresso sau una dintre aspectuoasele dulciuri ale cafenelei, Paszkowski nu doar că reflectă istoria orașului, dar întreține atmosfera locală, adunându-I laolaltă pe locuitori aproape în fiecare seară.

Ultimele articole