logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

5 deserturi irezistibile, cu cafea

desert-cafea-pp

De la clasicul tiramisu la negresele cu espresso, există nenumărate deserturi cu aromă de carea, care să-ți înveselească după amiezile de weekend și, uneori, diminețile încărcate din săptămână. Descoperă câteva rețete simple de gustări dulci cu cafea, de care te poți bucura întreaga săptămână.

1. Negrese cu cafea espresso – un desert ideal de preparat într-o după amiază liniștită de duminică. Simplu de preparat, negresele au fost dintotdeauna o gustare aromată, dar light. Iar cu stropul de espresso, desertul devine o adevărată delicatesă, cu care să vă laudați la prieteni, iubitori de cafea, bineînțeles.

INGREDIENTE:

  • ¾ cească de făină cernută (180 ml)
  • ¼ cească de cacao cernută (60 ml)
  • ¼ linguriță de sare (1 ml)
  • 170 g de ciocolată semi-dulce, tocat
  • ¾ cană de unt, tăiat în cuburi (180 ml)
  • 1 cană de zahăr (250 ml)
  • 3 ouă înghețată de vanilie
  • 2 linguri / 15 ml pentru o ceașcă de cafea espresso

MOD DE PREPARARE: Pune forma de copt în mijlocul cuptorului încălzit la 170 ° C. Amestecă făina, cacaua și sarea într-un castron pe care-l pui deoparte. Topește ciocolata într-o oală, alături de unt, apoi încorporează zahărul cu telul. Adaugă ouăle unul câte unul și bate compoziția timp de două minute. Cu o lingură de lemn, toarnă compoziția în castronul cu amestecul de făină, cacao și sare. Pune aluatul final într-o formă de copt și bagă-l la cuptor pentru 25-30 de minute (până când centrul este ferm, dar umed). Lasă-l să se răcească în forma de copt timp de aproximativ 4 ore. Se garnisește cu înghețată.

2. Fursecuri cu nuci și cafea – aceste fursecuri din aluat proaspăt se prepară cu nuci tocate, păstăi de vanilie și cafea măcinată pentru o aromă suplimentară. Sunt ideale în pauza de cafea, indiferent unde te afli – la serviciu sau acasă.

INGREDIENTE:

  • 375 g de unt
  • 130 g de zahăr pudră
  • 140 g de amidon de porumb
  • 270 g de făină
  • 2 linguri de cafea măcinată
  • 1 ½ linguriță de sare de mare, fină
  • 2 păstăi de vanilie, fără semințe
  • 130 g de nuci, prăjite și tocate

MOD DE PREPARARE: Amestecă untul, zahărul pudră, amidonul de porumb, sarea de mare și boabele de vanilie întrun mixer, la viteză mică, până când totul este bine încorporat. Adaugă încet făina și cafeaua, apoi amestecă la viteză mică, până când se curăță pereții vasului. Adaugă cele 130 g de nuci prăjite și tocate, amestecă toată compoziția și pune-o în tava de copt. Se coc până când marginile sunt maro auriu mediu. Forma acestor fursecuri poate fi rotundă (clasică) sau dreptunghiulară (perfectă pentru gustarea de la cafea).

3. Negrese Mocha – un desert cu un plus aromat față de negresele tradiționale. Și totul de la o simplă adăugare a unei lingurițe (sau două) au une cafele instant (neapărat de calitate!).

INGREDIENTE:

  • 1 cană de făină
  • 2 lingurițe de pudră de cacao
  • 2 linguri de praf de cafea instant
  • ½ linguriță praf de copt
  • ¼ linguriță de sare
  • 170 grame de unt
  • 170 grame de ciocolată neagră
  • 2 căni de zahăr brun
  • 4 ouă
  • 2 lingurițe de vanilie
  • 1 cană de fulgi de ciocolată

MOD DE PREPARARE: Se ia o formă de copt, se acoperă cu hârtie de copt și se bagă în mijlocul cuptorului preîncălzit la 170 °C. e amestecă făina, cacaua și sarea într-un castron pe care-l pui deoparte. Topește ciocolata într-o oală, alături de unt, apoi încorporează zahărul cu telul. Mai exact, se pune untul și ciocolata într-un bol termorezistent peste un vas mic cu apă fierbinte, și se amestecă în mod constant. Amestecă cu telul pe măsura ce ciocolata și untul se topesc până se omogenizează. Optește focul, adaugă zahărul brun, apoi lasă compoziția să se răcească. Adaugă ouăle unul câte unul și bate compoziția timp de două minute. Cu o lingură de lemn, toarnă compoziția în castronul cu amestecul de făină, cacao și sare. Pune aluatul final într-o forma de copt și bagă-l la cuptor (de preferat cu convecție) pentru 25-30 de minute (până când centrul este ferm, dar umed). Lasă-l să se răcească în forma de copt timp de aproximativ 4 ore – pentru a nu ți se fărâmița la tăiere.

4. Jeleuri de cafea – dacă îți place cafeaua, vei iubi această rețetă. Este un desert simplu, pe care să-l pregătești ușor și cu care să impresionezi la fiecare ocazie.

INGREDIENTE:

  • 1 plic de gelatină fără aromă
  • 1/4 cană de apă rece
  • 1-1/ 2 cești de cafea fierbinte, proaspăt preparată
  • 1/4 cană de zahăr, plus 2 lingurițe separat
  • 1/2 cană de smântână de gătit
  • Espresso instant pulbere și boabe de cafea, acoperite cu ciocolată (opțional)

MOD DE PREPARARE: Într-o cratiță mică, se presară gelatina peste apa rece și se lasă la stătut un minut. Se amestecă 1/4 cană de zahăr cu cafeaua și se încălzește la foc mic, amestecând până când gelatina se dizolvă complet. Crema se toarnă în patru cești de cafea, se acoperă și se bagă la frigider până se întărește. Într-un castron mare, bate smântâna până când începe să se îngroașe, apoi adauga restul de zahăr și bate iar, până când se formează vârfuri rigide. Compoziția se servește cu gelatină și se decoreaza cu espresso pudră și boabe de cafea.

5. Bomboane de cafea – aroma de cafea și glazura de ciocolată sunt o combinație irezistibilă pentru oricare iubitor de cafea. Ideale pentru a le savura în orice moment din zi (sau noapte), bomboanele de cafea pot fi luate în buzunar sau în geantă, pentru a-ți înveseli chiar și cele mai negre momemnte ale zilei.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de unt, dedurizată
  • 170 de grame de zahăr
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • 1 lingură de granule de cafea instant
  • 320 de grame de făină

Glazura de ciocolată:

  • 1 lingură de unt
  • 34 grame de ciocolată fără zahăr
  • O cană de zahăr pudră
  • 2 linguri de lapte

MOD DE PREPARAREe: Untul, smântâna și zahărul se amestecă într-un castron mare, până când devine luminos și pufos. Se adaugă vanilia, se combină cu cafeaua și vanilia și se amestecă bine cu granulele de cafea instant. Se formează bomboanele, făcând bile din aluat, apoi se pune pe foi de copt și se dă la cuptor timp de 18-20 minute, la 350 °C. Între timp, pentru glazură: se topeste untul și ciocolata împreună, într-un castron pus deasupra unui bol cu apă fierbinte. Când acestea sau topit I omogenizat, se iau de pe foc, se adaugă amestecul de zahăr topit cu lapte și se bate până la omogenizare. Bomboanele se bagă în frigider când încă sunt calde.

Ultimele articole