logo site în format text 'totul despre cafea'
Cel mai bun espresso din Spania: boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cel mai bun espresso din Spania? Hai în La Palma!

El-Cafe-de-Don-Manuel1

Iubitor de vacanțe și de cafea? Hai în Spania, la una dintre cele mai renumite cafenele ale țării: El Cafe de Don Manuel. Premiată aproape în fiecare an datorită calității și aromei cafelei servite, cafeneaua este una dintre cele mai populare din Spania, afându-se în top trei barista la nivel național. Și, deși te-ai fi așteptat să fie în centrul capitalei Spaniei, ea se află într-un mic colțișor de rai… mai exact, în La Palma („San Miguel de la Palma”), cea mai de nord-vest insulă dintre insulele mari ale arhipelagului „Insulele Canare” din Oceanul Atlantic.

Cel mai bun espresso spaniol în 2015
Frumos aranjată, într-o curte tipic spaniola, cu ferigi mari și balcoane din lemn, pe strada Calle Pérez de Brito, din Santa Cruz, cafeneaua are un singur proprietar (Rayco Rodriguez) și o clientelă fidelă, formată din localnici și turiști îndrăgostiți de această zonă a Spaniei. Cafeneaua are doar opt mese, toate ocupate până dimineața târziu. Este oaza de liniște în care, alături de o cafea bună, te poți răsfăța de prăjituri tradiționale și poți admira premiile și trofeele proprietarului, primite pentru gustul cafelei servite. Printre cele mai notabile premii sunt „Cel mai bun espresso la Campionatul Barista spaniol în 2015” și „Unul dintre cele mai bune espresso din 2016”.

Calitate columbiană, la doar 90 de cenți
Semnătura localului este un barraquito în stilul Insulelor Canare: cafea cremoasă, cu lapte, scorțișoară, coaja de lămâie și lichior citrussy. Servită în pahare Bulbuc, cafeaua are un design aparte, fiind aranjată în straturi distincte, fiecare cu o nuanță diferită de caramel, și costă 1.90 euro. Dacă însă preferi ceva simplu, dar aromat, în ciuda popularității sale, celebrul espresso se găsește la doar 90 de cenți. În ciuda prețului mic, calitatea este asigurată: esspreso-ul este preparat din 100% boabe de cafea arabica, producție ecologică de la Hacienda Supracafe, din sud vestul platoului columbian Popayán.

Ultimele articole