logo site în format text 'totul despre cafea'
Cum să-ți prepari o cafea super sănătoasă: boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cum să-ți prepari o cafea super sănătoasă

cafea-sanatoasa-art Pentru mulți dintre noi, aromata cafea este cea mai mare sursă de antioxidanți din dietă, devansând atât fructe, cât și legume … combinate. Iată câteva sfaturi pentru a transforma cafeaua de la sănătoasă … la super sănătoasă.

1. Fără cafeină după ora 14.00
Cafeina este un stimulent. Iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care ne bucurăm atât de mult de cafea… Cofeina ne oferă o tresărire de energie și ne ajută să rămânem treji când ne simțim obosiți. Dar, dacă bem cafea târziu,acesta poate interfera cu somnul, iar somnul prea muțin duce la o cumulare a oboselii care se va resmiți mai târziu. Așa că, nu bea cafea după amiaza. Iar dacă o faci, alege una decafeinizată

2. Nu-ți bea cafeaua cu zahăr
Mulți își transformă cafeaua în desert. Nu e o glumă și nu o fac intenționat. Sunt persoane care își beau cafeaua cu atât de mult zahăr încât nu mai simt aroma, plăcerea acesteia. Zahărul este, probabil, cel mai rău ingredient di dieta modernă. Zahăr, în principal, din cauza nivelului ridicat de fructoză, poate provoca boli grave, cum ar fi obezitatea și diabetul. Dacă totuși nu-ți poți imagina viața fără un îndulcitor în cafea, folosește stevia.

3. Alege un brand de calitate.
De preferință, organic Ca la multe alte alimente, calitatea produsului variază mult de la modul de creștere, până la modul de prelucrare. Multe boabe de cafea de pe piață tind să fie puternic stropite cu pesticide, erbicide și diverse toxine, care nu au fost niciodată destinate consumului uman. Din acest motiv, alege o cafea bio ori de câte ori este posibil.

4. Nu folosi îndulcitori artificiali
La prima vedere pare ok sa înlocuiești zahărul din cafea cu îndulcitori, ținând cont că scapi de calorii. Însă, dacaă citești cu atenție mai multe studii de specialitate, vei observa că îndulcitorii artificiali pot veni la pachet cu probleme de sănătate. Nu pune îndulcitori artificiali în cafea. Din nou, ștevia este o alternativă naturală, dar… cafeaua neîndulcită este minunată. Acordă-ți timp să te obișnuiești cu ea.

5. Pune scorțișoară în cafea
Scorțisoara este o plantă gustoasă, care se amesteca foarte bine cu aroma de cafea. Studiile arată că scorțișoara poate scadea glucoza din sânge, colesterolul si trigliceride la diabetici. Dacă ai nevoie de o aromă suplimentară la cafea, adaugă în ceașcă un strop de scorțișoară. Gustul te va surprinde.

6. Cafea cu puțină cacao
Cacaoa este încărcată cu antioxidanți și aduce numeroase beneficii de sănătate, ăinclusiv un risc redus de boli de inimă. Astfel, în loc de zahăr, dă-i aromă cafelei tale. Un pic de cacao organică, într-o ceașcă de cafea caldă. Ți-am făcut poftă? 6. Fierbe cafeaua folosind un filtru de hârtie Cafeaua fiartă poate conține substanțe nocive cunoscute ca diterpeni, ce pot ridica nivelul de colesterol din sânge. Scapă de ele simplu … foloseste un filtru de hârtie. Acesta îndepartează eficient toți diterpeni, dar permite accesul cofeinei și antioxidanților benefici.

Ultimele articole