logo site în format text 'totul despre cafea'
Cafeaua, un remediu natural pentru creșterea părului: boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cafeaua, un remediu natural pentru creșterea părului

coffee-hair-art Știm, sună ca-n în reclamele pentru șampoane sau tratamente cosmetice soficticate. Însă, nu o spunem noi, ci un nou studiu publicat în International Journal of Dermatology. Potrivit acestuia, cafeaua ajută la creșterea părului. Nu te gândi, însă, că te scapă de chelie. Potrivit acestui studiu, cafeina stimulează rădăcina firului de păr și ajută la întărirea acestuia.

Sănătate cu zaț de cafea
Astfel, dacă ești în căutarea unui păr lucios, fără însă a-i da culoare, folosește în mod regulat cafeaua, cu zațul aferent, la clătire. Tot ce trebuie să faci este să îți speli părul cu un șampon natural, apoi să îți torni o ceașcă de cafea peste păr și să freci bine scalpul cu ea. Lasă zațul ajuns la rădăcină să se odihnească 20 de minute, apoi clătește părul cu apă.

Luciu cu oțet de mere
Sau… la a doua clătre, aplică oțet de mere amestecat cu apă. Acesta îi va oferi părului tău un luciu suplimentar. Neapărat trebuie să clătești și a treia oară. Pare un proces lung, dar merită, spun cei de la International Journal of Dermatology. Pe lângă un aspect mai fin și mai lucios, părul se va aranja mai ușor și va fi mult mai sănătos decât dacă l-ai spăla cu șampoane obișnuite, fie ele și bio. Notă de precauție: dacă îți clătești regulat părul cu cafea sau ai măști speciale pe bază de cafea, îți recomandăm să pui un filtru de pânză sau de cafea peste scurgerea de duș, pentru a evita înfundarea tevi cu zaț. Înfrumusețare plăcută!

Ultimele articole