logo site în format text 'totul despre cafea'
Cum să slăbim cu cafea: boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Cum să slăbim cu cafea

coffee-slabim

Cu toții ne dorim să slăbim cât de repede posibil. În timp ce unii se axează pe sport și mâncare, alții sugerează consumul de cafea ca un ajutor alimentar. Cu toate acestea, rolul cafelei și cafeinei în planul de slăbit este puternic dezbătut. Cofeina poate la pierderea în greutate, însă doar dacă este combinată cu un regim alimentar sănătos și cu exerciții vizice regulate. Iată câteva moduri despre cum să slăbim cu cafea.

1. Cantități sănătoase

Nu înlocui micul dejun sau prânzul cu cafea. Mulți au tendința să bea o cafea și să sară peste mese, crezând că așa vor scăpa de calorii. Ea suprimă temporar apetitul și stimulează arderea grăsimilor, nu îți oprește complet foamea. Iar organismul tău pierde nutrienți necesari din alimente. Consumul excesiv de cafea poate duce la un nivel crescut de stres și insomnie – ambele cu efecte ulterioare de supraalimentare. Sunt de ajunse două cești de cafea pe zi pentru a pierde în greutate.

Dacă nu te poți opri însă la două, maximum recomandat sunt patru. În total, n-ar trebui să consumi mai mult de 400 de miligrame de cofeina pe zi. Ehivalentul a patru cești de cafea preparată, 10 cutii de cola sau două pahare cu energizant. O ceașcă de cafea neagră are doar 2 calorii și n-are grăsime. Sucurile și băuturile energizante pot fi bogate in calorii sau au zahăr bine ascuns printre datele de pe etichetă, care îți îngreunează procesul de slăbire.

2. Mărește timpul dintre cafele

NU „trage” de o ceașcă de cafea jumătate de zi, ca să scapi de senzația de foame. Vei avea această tendință, mai ales când ești la serviciu. Cafeaua se bea corect dimineața, la micul dejun, apoi, dacă e cazul, în pauzele de masă. Stabiliește-ți clar, de acasă, pauzele de cafea. Și nu te abate de la plan. Dacă poți bea în condiții de siguranță 4 cești de cafea pe zi – ai putea avea o ceașcă dimineața, una la prânz, în după-amiaza târzie și o ceașcă la cină. Încearcă totuși să nu îți umpli ceașca.

3. Jumătăți de ceașcă

Știu că, în timpul dietei, vei fi tentat să-ți umpli ceașca de cafea. Încearcă să torni până la jumătate. De asemenea, este recomandat să optezi pentru un amestec de boabe integrale și decafeinizată. Astfel, vei putea bea mai multe cești pe zi, fără să îți pui organismul în pericol. Există cafele pe eticheta cărora scrie cât de multă cofeină conține o ceașcă și modul ei de preparare. Așa că, atâta timp cât stai în limitele de consum, te vei bucura de un mod sănătos de a slăbi, care să-ți ofere și energie. Un alt truc este să bei o jumătate de ceașcă de cafea regulată, cu o jumătate de cană de apă fierbinte.

4. Alternează cafeaua cu apa

După o cafea, bea și un pahar cu apă. Grecii o fac. Deși cafeaua poate acționa ca un diuretic, ea nu provoacă deshidratare. Însă consumul de cafea și apă te poate ajuta să slăbești mai repede, să te hidratezi mai bine și să eviți tentația de a mânca între mese. În plus, poți preveni riscul de a bea prea multă cafea și de a-ți perturba somnul. Scopul este acela de a consuma trei litri de apă pe zi, dacă ești bărbat, și doi litri de apă pe zi, dacă ești femei. Apa este importantă pentru hidratarea organismului. De asemenea, ea te ajută să scapi de falsul sentiment de foame, senzația apărând doar când chiar ai nevoie de mâncare.

Ultimele articole