logo site în format text 'totul despre cafea'
5 motive pentru care ar trebui sa bei cafea

5 motive pentru care ar trebui să bei cafea în fiecare zi


Iubim aroma cafelei, iubim modul ei plăcut de a ne trezi la viață și, peste toate, iubim socializarea în jurul ei. Și pentru că o iubim așa tare, o consumăm aproape oriunde. Acasă, la serviciu, în drum spre serviciu, pe-o bancă în parc și chiar în stația de autobuz. Pentru pasionați, cafeaua este cea mai bună prietenă. Dacă nu ești convins de asta, și încă pui la îndoială , existența ei în viața ta, iată câteva motive pentru care ar trebui bei cafea în fiecare zi. Repet, pentru cei care nu o fac deja…

Simpla aromă a cafelei te scapă de stres

Sună absurd, dar e realitate. Cel puțin asta spun cercetatorii de la Universitatea Națională din Seul. Aceștia au descoperit că aroma de cafea te scapă de stresul indus de lipsa somnului. Acum, nu suntem în totalitate convinși de asta, dar merită încercat. Așa că, dacă ești stresat, ține aproape o pungă cu boabe de cafea proaspăt prăjite. S-ar putea să fucționeze… sau nu. Ce strică un mic test?

Cafeaua te poate face să te simți mai fericit

Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate arată că cei care beau zilnic peste patru cești de cafea sunt cu 10% mai fericiți decât cei care nu o fac. Și asta nu e datorită consumului „ridicat de cafeină”. Și Coca-Cola are cofeină și nu dă aceleași rezultate. Se pare că aromata cafea te face să te simți bine datorită oxidanților săi sănătoși, demni de încredere.

Cafeaua poate reduce riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2

Cafeaua scade riscul de diabet zaharat de tip 2, conform unui studiu realizat de American Chemical Society. Cercetatorii studiului au constatat că băutorii înverșunați de cafea au șanse cu 50% mai mici de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Ulterior, cu fiecare cupă suplimentară de cafea, riscul se reduce cu 7%.

Îți menține creierul sănătos pentru mai mult timp

Cercetătorii de la Universitatea din Florida de Sud și Universitatea din Miami au descoperit ca persoanele în vârstă de 65 de ani, care au consumat regulat cafea de-a lungul vieții, au dezvoltat boala Alzheimer la doi – patru ani mai târziu decât nebăutorii de cafea. Dr. Chuanhai Cao, un neurolog de la USF, și co-autor al studiului, susține consumul moderat. „Noi nu spunem că un consum moderat de cafea îi va proteja complet pe oameni de boala Alzheimer. Cu toate acestea, credem cu tărie că un consum moderat de cafea poate reduce semnificativ riscul de Alzheimer sau îi poate întârzia apariția.”

Cafeaua te poate face mai inteligent

Cafeaua nu doar că te ține treaz, ci îți face mintea mai clară. CNN scrie că mult iubita cafea permite creierului să lucreze într-un mod mult mai eficient și mai inteligent. Reporterul TIME, Michael Lemonick, susține că atunci „când ești lipsit de somn, consumul de cafeină îți va spori aproape toate simțurile. Timpul de reacție, vigilența, atenția, raționamentul logic. Iar acestea sunt funcții complexe, asociate cu inteligența.” Concluzia: cafeaua te poate face mai inteligent, dacă știi o consumi la momentul oportun.

Ultimele articole