logo site în format text 'totul despre cafea'
8 lucruri interesante despre cafea

8 lucruri interesante despre cafea! Știai că…

Lucruri interesante despre cafea

Cine nu bea cafea? Una dintre cele mai vândute, cunoscute și iubite băuturi de pe planetă, benefică pentru organismul nostru. Peste tot în lume, cafeaua este iubită pentru aroma ei, pentru proprietățile curative și de înfrumusețare, dar și pentru capacitatea de a strânge prietenii laolaltă. În proporție de 80%, peste tot în lume, ziua începe cu aromata băutură. Iată 8 lucruri interesante și mai puțin știute despre cafea, care să te mai destindă după o zi stresantă la serviciu.

Cu un consum anual de peste 400 de miliarde de cești, cafeaua este cea mai populară băutură din lume.

Mult iubitul espresso a fost inventat de un francez în 1822? Știați că espresso înseamnă „la comandă” sau „rapid” ca trimiterea unui e-mail?

Știai că prima cafenea publică s-a deschis în Mecca, Arabia Saudită?

Cafenelele din Viena au fost primele care au introdus smântână și lapte în rețeta originală a cafelei, oferind astfel clienților băuturi cu o intensitate diferită de aromă. De asemenea, tot ele au introdus ziarele în cafenele – obiceiul împânzindu-se rapid în toată Europa.

Știai că o ceașcă de cafea instant are mai multă cofeină decât o ceașcă de espresso? Motivul: cafeaua instant se prepară din boabe Robusta, iar un espresso tipic cu boabe Arabica, de înaltă calitate.

De asemenea, cu cât cofeina are mai mult contact cu apa, cu atât ea este mai puternică. Iar asta face diferența între espresso si cafea instant. În timp ce espresso-ul stă 25 de secunde în apă, iar cafeaua instant se face în cateva minute. Astfel, se eliberează mai multă aromă.

Știai că Brazilia produce cea mai multă cafea din lume? Știați că Costa Rica consumă zilnic de două ori mai multă cafea decât italienii?

Știai că dintre toți producătorii de cafea, doar 3 țări și consumă multă – Brazilia, Costa Rica și Etiopia. De fapt, în Etiopia, locuitorii consumă mai mult decât exportă!

Cafeaua este a doua cea mai tranzacționată marfă din lume după petrol!

Ultimele articole