logo site în format text 'totul despre cafea'

S-a inventat prima cafea limpede din lume

Câțiva producători de cafea au găsit o modalitate de a salva dinții băutorilor de cafea din întreaga lume de pete: cafea limpede! Cafeaua Java limpede, numită „CLR CFF”, se vinde la sticle pentru mai puțin de 4 dolari. Iar pe lista ingredientelor scrie că aceasta conține numai apă, cafea proaspătă Arabica și cafeină. Producătorii CLF CFF, cu sediul în Regatul Unit, susțin că produsul lor conține doar 4 calorii pe băutură, nu are aditivi și „este unic în gust și aromă”.

Gust sau aromă de cafea

Personalul Metro News, din Marea Britanie, a încercat cafeaua limpede și a descris-o într-un mod nu tocmai benefic producătorilor. „Imaginați-vă că ați făcut o cafea și ați uitat să spălați ibricul. A doua zi, adăugați apă rece în el o nouă cafea, cu urmele de aromă din boabele umede. Acesta este gustul… Apă… cu aromă de cafea.” Compania nu vrea să dezvăluie procesul limpezimii. Aceasta afirmă doar că „folosește metode care nu au mai fost folosite vreodată până acum.” Fiecare porție are 50 de miligrame de cofeină – cam jumătate din cofeina unei căni obișnuite de 230 grame.

Cafea limpede sau albire profesională?

Însă, lăsând la o parte gustul, pe lângă salvarea dinților de pete, această cafea limpede îți poate salva și multe cămăși albe. Cu toate acesta, nu te va ajuta și la economisirea banilor. Un pachet de cafea limpede costă 7.50 dolari, plus transportul maritim… în America. Gândește-te cât te-ar costa până în România. Ți-ai cumpăra probabil 20 de cămăși și ți-ar rămâne și niscaiva bani pentru o albire profesională a dinților. Pentru moment, CLR CFF este vândută doar în magazine din Marea Britanie și online.

Ultimele articole