logo site în format text 'totul despre cafea'

Localuri de top pentru o cafea relaxantă în Atena


Briza mediteraneana, peisaje cu nuanțe de bleu, cafea la ibric și oameni zâmbitori la tot pasul. Ați ghicit, vorbim de Grecia, destinația de vară cu lipici la români. Și cum una dintre cele mai apropiate și căutate destinații este Atena, poposim aici pentru câteva minute în 5 + 1 locuri pentru o cafea relaxantă.

Tradiționalism: Raia-Ellas

Dacă ești fan al tradiției și al istoriei, această cafenea este un „must see” în Atena. Situată chiar lângă piața Monastiraki, aici vei savura o cafea grecească uimitoare, cu priveliști spre Acropole și Plaka. Prima clădire a fost construită în 1839 și este una dintre cele mai vechi din oraș. Pereții colorați revitalizează istoria lungă a orașului și aduce un sentiment de atmosferă locală și tradițională.

SIX D.O.G.S.

Situată în inima centrului orașului, SIX D.O.G.S. este plină de viață și are o clientelă tânără. Este locul în care să vezi Atena din două perspective: a relaxării din timpul zilei și a distracției din timpul nopții. SIX D.O.G.S. are o grădină frumoasă unde se organizează numeroase spectacole de muzică live.

Clumsiile

Deși renumit în special pentru cocteilurile homemade, Clumsiile oferă și cafea grecească. Localul se află pe strada Praxitelous și, în 2016, a intrat în topul celor mai bune 50 de baruri ale lumii. Clumsies servește cafea artizanală și un simț unic de autenticitate. În prezent, este unul dintre cele mai elegante localuri din Atena.

TAF

Un loc artistic contemporan, perfect a-ți petrece după amiaza. TAF este punctul artistic de întâlnire din zona Monastiraki. La ultimul etaj al clădirii vei găsi diverse expoziții de artă, iar în frumoasa grădină de dedesubt poți savura o cafea plină de aromă.

Cafea și artă stradală: Selas

Dacă îți plac localurile intime, Selas te va cuceri. Acesta este un loc ascuns în inima Atenei, în zona Exarcheia. Este locul plin de culoare, tranzitat în special de tineri. Împrejurimile sale sunt pline de artă stradală și induce o stare de relaxare, de care te vei îndrăgosti. Și asta în una dintre cele mai autentice zone din Atena…

Couleur Locale

O cafenea cu una dintre cele mai bune priveliști spre Acropole? Couleur Locale este aleasa. Locul ideal de a te bucura de ceașcă de cafea sau de limonadă proaspătă de casă, admirând orașul de sus. Dacă ajungi în Atena, oprește-te pentru o clipă aici. Experiența este unică.

Ultimele articole