logo site în format text 'totul despre cafea'

7 ritualuri surprinzătoare de înfrumusețare cu cafea


Am tot auzit de înfrumusețare cu cafea, de beneficiile zațului si de luciul și finețea pe care acesta îl oferă părului și pielii. Peste tot unde auzi, cafeaua are doar beneficii. Bineînțeles, cosnumată în moderație li utilizată, de asemenea, cu moderație. Ei bine, astăzi, ne-am oprit la câteva moduri surprinzătoare de înfrumusețare cu cafea… de care puțin probabil să fi auzit. Iar dacă ai făcut-o, înseamnă că ești cu adevărat pasionată de cafea și de tratamentele cu ajutorul acesteia.

Înfrumusețare cu cafea: eliminarea cearcănelor

Job-ul stresant, nopțile de distracție sau stresul… sunt câteva dintre lucrurile care nu ne lasă să dormim, lucru care duce la apariția cearcănelor. A ochilor urât umflați. Ei bine, un remediu rapid este cafeaua de dimineață. O cafea de calitate, bineînțeles. Înmoaie un burete demachiant în cafeaua proapăt făcută și tamponează-te cu el în jurul ochilor. Până când îți savurezi cafeaua de dimineață, trec și umflăturile. Dacă la tine cafeaua se lungește, nu tampona mai mult de 20 de minute. La final, clătește cu apă rece.

Înfrumusețare cu cafea: exfoliere

Boabele de cafea conțin acid cafeic, care stimulează producția de colagen . Și indiferent cât de mult lucrăm la sală – sau chiar cât de subțire suntem … – celulita este ceva cu care ne tot luptăm. Zațul de cafea poate fi extrem de util pentru a minimizarea aspectului celulitei. În ciuda zvonurilor, el nu trebuie amestecat cu nimic. Pur și simplu, freacă cu el pe piele, ca și cum ți-ai face masaj… un pic mai dus. Exfolierea și masajul simulează fluxul sanguin și strânge pielea.

Înfrumusețare cu cafea: nuanță profundă

Balsam cu cafea măcinată. Nu zaț. Amestecă una sau două lingurițe de cafea măcinată cu o mână de balsam. Aplică amestecul pe păr și lasă-l cel puțin cinci minute. Este ideal pentru întărirea culorii părului. Vei căpăta o nuanță de castaniu închis frumos… și lucitor.

Înfrumusețare cu cafea: pentru îmbătrânirea pielii

O ceașcă fierbinte de cafea îți poate înveseli ziua și pielea feței. Se amestecă două linguri de iaurt organic cu o lingură de cafea măcinată și se aplică pe fața proaspăt spălată. Lasă amestecul să își facă treaba timp de 15 minute, apoi clătește. Cofeina din cafea stimulează circulația, ceea ce duce la un ten mai radiant și strălucitor.

Înfrumusețare cu cafea: exfolierea scalpului

La fel ca în cazul feței și corpului, exfolierea scalpului este esențială pentru eliminarea acumulării celulelor moarte ale pielii. Zațul de cafea conferă strălucirea incredibilă a părului. Aplică 1/3 ceașcă de cafea măcinată pe scalpul umed, masează în mișcări circulare timp de 60 de secunde și apoi clătește. La final, șamponează și dă-ți cu balsamul obișnuit.

Înfrumusețare cu cafea: ritual cu gheață și cafea

Trei cuvinte: cuburi de gheață și cafea. Pregătește-le în prealabil și păstrează-le în frigider. Îți întineresc pielea și duce la creșterea circulația sângelui. În fiecare dimineață, ia un singur cub și urmărește ușor zona ochiului, precum și structura osoasă a feței. Vei simți și vedea diferențe uimitoare.

Înfrumusețare cu cafea: curăță-ți picioarele

Nucă de cocos și pâine de cafea – calmează picioarele obosite. Amestecul de cafea bogată în antioxidanți și uleiul de nucă de cocos (care blochează umezeala) ajută la eliminarea și repararea pielii aspre. Rezeta conține: o ceașcă de ulei de nucă de cocos virgin, o jumătate de ceașcă de cafea măcinată și una-până la două lingurițe de extract de vanilie.

Pregătește o cada de apă caldă cu săpun, apoi înmoaie-ți picioarele timp de 10 minute. În timpul înmuierii, aplică o linguriță din amestec pe picioare și freacă într-o mișcare circulară pentru a exfolia pielea moartă. Clătește picioarele în apă caldă și usucă-le prin tamponare.

Ultimele articole