logo site în format text 'totul despre cafea'

Delicii de vară! O rețetă de cafea, care-ți va răcori ziua


Cofeină, gheață și un gust fin de dulce… da, o cafea perfetă pe timp de vară. Mai exact, o delicatesă la care râvnim cu toții în orice moment al zilei, în timpul lunilor de arșiță. O băutură mai ca desertul… IceCoffee este una dintre cele mai preferate băuturi pe timp de vară. Noi astăzi, ți-o vom aroma puțin. Iar pentru a o savura în orice moment dorești, fără a-ți face gaură în buget, te vom îndruma cum să-ți prepari această delicatesă acasă. Astăzi, cu aromă de vanilie. Bineînțeles, o poți schimba după bunul plac, în ciocolată, rom, capșune sau orice altceva preferi. Noi îți dăm baza. Alege aromele după propriul gust.

Vanilla Ice Coffe. Ingrediente:

1 cană de cafea măcinată
4 păstăi de vanilie, tăiate pe lungime (păstrează păstăile pentru design)
1 cană de lapte
¼ ceasca zahăr
Cuburi de gheață pentru servire

Mod de preparare Vanilla Ice Coffee

Agită bine toată cafeaua măcinată într-un shaker, alături de patru cupe de apă. Las-o în shaker, la temperatura camerei timp de 12 ore. Într-o cratiță pusă pe foc mediu, amestecă boabele de vanilie, laptele și zahărul. Pune și ia cratița constant de pe foc, ca amestecul să nu se încingă foarte tare. Vrem doar ca zahărul să se topească și aromele să pătrundă în lapte. Lasă amestecul la răcit aproximativ 20 de minute, apoi alege patru pahare – pentru tine și prietenii tăi.

Strecoară cafeaua din shaker printr-o sită cu ochiuri fine, într-un bol mare, apoi trece-o printr-un filtru de cafea curat. Umple paharele cu cuburi de gheață și toarnă cafeaua de sus, de la aproximativ patru centimetri distanță de gura paharului. Apoi, adaugă în pahare, în același mod, ¼ cană de lapte cu aromă de vanilie. Decorează fiecare băutură cu o câte o bucată din păstaia de vanilie și servește imediat.

Ultimele articole