logo site în format text 'totul despre cafea'

Summer delice: Mango Coffee


Mango Coffee – o băutură pe care să o ai lângă șezlong? O cafea aromată, care să-ți trezească cheful de viață în zorii zilei. Sau o băutură care să te facă să te simți ca-n vacanță? Câteva fructe tropicale și o bucată de sorbet îmbogățește impresionant de tare aroma naturală de cafea.

Mai simplu: Mango Coffee. Încearcă rețeta de mai jos. Pe cât este de simplă, pe atât este de aromată și bună la gust. Bineînțeles, asta dacă te dai în vânt după mango. Dacă nu, schimbă fructul și bucură-te de rezultat. Ai putea-o servi chiar și la o petrecere de seară…

Ingrediente:

Capsula Grand Cru Cosi
Un sfert de mango
O lingură de șerbet de mango
O linguriță de zahăr
Vei avea nevoie de o stilclă de (350 ml), mixer sau blender. Pune toate ingredientele în mixer / blender, amestecă-le și toarnă amestecul în sticla frumos ornată. Savureaz-o cu plăcere!

„Coffee Mojito” la CoLAB

Judecând după nume, probabil că te gândești că e o băutură cu rom. Greșit. Rețeta am descoperit-o la un bar din Rio de Janeiro (La CoLab). Aici cafeaua înlocuiește romul, în versiunea lor cu mojito. Gustul amintește, bineînțeles, de un mojito și se simte într-adevăr ca o băutură alcoolică – poate din concentrația espresso-ului îmbinat în zmeură. O băutură foarte bună pentru o după-amiază de vară fierbinte (sau dimineața, de ce nu?).

Ingrediente:

aproximativ 10 frunze de menta
30 mililitri de sirop de trestie de zahăr
1 shot de espresso, în jur de 30 de mililitri
15 mililitri de suc de lime
Apă carbogazoasă
Vernil (la gust)
Gheață zdrobită

Bate ușor frunzele de mentă pentru a le elibera uleiurile și aroma. Amestecă într-un pahar menta cu suc de lămâie, sirop de trestie de zahăr și espresso. Se adaugă gheața zdrobită și adaugă apă minerală. Garnisește cu frunze de mentă și bucură-te de ea.

Ultimele articole