logo site în format text 'totul despre cafea'

Toamna se numără… ceștile de cafea


Toamna se numără ceștile de cafea. Da, veți spune că am luat-o razna de la soarele mult prea puternic, însă toamna rămâne anotimpul preferat pentru băutorii de cafea. Și, din pricina asta, pentru a nu sări prea tare cu cofeina, ajungem să numărăm ceștile de cafea, ca mamele numărul bomboanelor mâncate de prichindei. Și nu spun asta degeaba. Ce poate fi mai frumos ca savoarea unei cafele pe balcon, pe terasă sau pe o bancă în parc, în culorile arămii ale frunzelor care cad prin fața ochilor.

O rețetă cu cafea, de care ne-am îndrăgostit

Nu, nu este o imagine dedicată romanticilor, ci mai degrabă o realitate a relaxării. Da, toamna este cel mai calm anotimp, de care să te bucuri pe îndelete la una, două… zeci de cești de cafea, în timp ce răcoarea de afară contrastează cu razele încă puternice ale soarelui. Și pentru că adesea ignorăm mesele principale ale zilei, pierzând numărul cafelelor băute, ne-am gândit la câteva gustări care să ne păstreze aroma preferată alături întreaga zi… prăjiturele cu cafea. Iată o rețetă de care noi ne-am îndrăgostit, care se prepară ușor și din care ies mici prăjiturele de care te poți bucura multă vreme.

Dark-chocolate Biscotti cu cafea – o specialitate pentru cafenele.

Ingrediente:

¼ cupe de făină normală
½ de zahăr
o linguriță praf de copt
½ ceașcă de ciocolată cu 60% cacao
½ ceașcă de afine uscate
o lingură de apă
o linguriță de vanilie
o linguriță de cafea măcinată
un ou întreg
un albuș de ou

Mod de preparare:

1. Se încălzește cuptorul la 175 °C. Se pune pe tavă hârtie de pergament, peste care se pulverizează spray de gătit.
2. În castron mare, amescă făina, zahărul și praful de copt, apoi pune și ciocolată amestecată deja cu afine uscate și cafea măcinată.
3. Într-un bol mediu, bate împreună apa, vanilia și oul până la omogenizare, apoi toarnă ingredientele ude în ingrediente uscate. Amestecă până când toate ingredientele uscate sunt umezite. (Aluatul va fi fărâmițat.)

4. Frământă compoziția până când se formează un aluat solid, apoi fă mici prăjiturele, ca fursecurile. Noi ți le recomandăm lunguiețe, Acum, depinde cum ți-ar plăcea să arate. Le poți face în formă de stea, pătrate, rotunde sau în diferite forme. Distrează-te. Pune fursecurile cu cafea pe foaia de pergament și bagă tava în cuptor.

5. Coace 25 de minute, scoate-le din cuptor și las-le la răcit 10 minute.
6. Intoarce furecurile pe cealaltă parte și mai bagă-le la cuptor încă 10 minute (la temperatura de 175 °C). După ce scoți tava, lasă fursecurile la răzit aproximativ 20 de minute. Biscotti se va îngroșa în timp ce se răsește.

Ultimele articole