logo site în format text 'totul despre cafea'
boabe de cafea, cafea, cafea verde, cultivare, ferma, ferme, flori de cafea, fructe de cafea, padure

Prajitura cu cafea si nuci

Pentru ca este duminica, ne-am gandit sa va propunem o reteta usoara de prajitura, pe baza de pandispan, cu glazura delicioasa de cafea si nuci.

Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:
– 200 g unt
– 200 g zahar pudra
– 4 oua
– 200 g faina
– 1 lingurita praf de copt
– 2 linguri cafea solubila, dizolvata in 100 ml apa
– 100 g jumatati de nuca
Pentru glazura:
– 200 g unt
– 250 g zahar pudra
– 1/2 linguri din cafeaua dizolvata pentru aluat

Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 150°-170°.Intr-o tava rotunda inalta sau o cratita, puneti o fasie de hartie de copt lata de 20 cm de jurul imprejurul laturilor, lasand fundul tavii liber.
Aluatul se prepara cu un mixer, amestecand impreuna cele 200 g de unt si 200 g de zahar pudra, apoi adaugand 4 oua batute in prealabil, 200 g faina si o lingurita de praf de copt. Adaugati apoi cate o lingura de nes obtinut din amestecarea a doua linguri de cafea solubila cu 100 ml de apa. Pe masura ce adaugati nesul, amestecati usor cu lingura, pana cand compozitia se omogenizeaza si cade singura de pe lingura. La final, adaugati 50 g nuci rupte in jumatati/sferturi si asezati compozitia in tava. Introduceti tava in cuptor pentru aproximativ 40 de minute, lasand aluatul sa se raceasca dupa ce este gata.
Pentru glazura amestecati 200 g de unt cu 200 g zahar pudra si restul nesului dizolvat anterior, pana cand obtineti o compozitie omogena. Daca nu vi se pare suficient de tare, mai adaugati zahar pudra pana la obtinerea unei creme de care sunteti multumiti.
La final, adaugati crema obtinuta peste aluat si presarati restul de nuci pe deasupra.

Ultimele articole